Lower Avon in Bath

TEKST EN FOTOGRAFIE: RICHARD HEINO

Samen met een vriendin bezocht ik in het voorjaar van 2019 de prachtige stad Bath. 

Tijdens een wandeling in het Parade park werd onze aandacht getrokken door het geluid van stromend water. Even later stonden we aan de oever van de Lower Avon en bleek het geluid afkomstig van een waterval. 

Deze stroomt trapsgewijs vlak voor de Pulteney Bridge. Deze brug is gebouwd in 1774 en verbond destijds de landerijen van de Pulteney-familie met de stad Bath. 

Winkels op brug

Later verrezen winkeltjes over de gehele lengte van de brug. Daarmee behoort de Pulteney Bridge tot de vier rivieroverspanningen in de wereld met winkels aan beide zijden. De andere zijn de Ponte Rialto in Venetië, de Ponte Vecchio in Florence en de Krämerbrücke in het Duitse Erfurt.

Boottocht

Gefascineerd door deze mooie rivier besloten we een boottocht te maken. Deze begint vlak voor de Pulteney Bridge en vaart dan onder de brug door in de richting van Bathampton. 

Ook daar is een waterval te bewonderen. Vanaf de rivier valt hier te genieten van een fraai uitzicht op het omliggende landschap.

Zijrivier van Severn

De Lower Avon ontspringt in het graafschap Gloucesterhire en mondt 120 km na de bron in de stad Bristol uit in de Severn.

Bathampton