DICKVMEDIA PRODUCTIES

Het journalistieke bureau DICKVMEDIA PRODUCTIES is gespecialiseerd in het ontwikkelen, beheren en redigeren van corporates magazines, zowel online als in print.

Basisactiviteiten van het in 1987 door mediajournalist Dick Versteeg opgerichte bureau zijn het schrijven van artikelen en advertorials voor vakbladen en bedrijven.

Dick Versteeg

Na zijn journalistieke opleiding bij het NRC-concern was Dick Versteeg 16 jaar werkzaam bij dagblad De Gooi-en Eemlander in Hilversum. 

Het grootste deel daarvan was hij chef van de radio- en televisieredactie, die ook nieuws en reportages leverde aan de toenmalige Gemeenschappelijke Persdienst (GPD).

Hij maakte een groot aantal interviews met tv-persoonlijkheden, onder wie David Attenborough, Oprah Winfrey, Tommy Cooper en Rowan Atkinson (Mr. Bean) en bracht verslag uit van jaarlijkse tv-evenementen zoals het Eurovisie Songfestival.

Hij schreef de satirische rubriek Buiten Beeld, waarin het Nederlandse omroepwereldje op de korrel werd genomen. 

In 1987 richtte Versteeg zijn in omroepzaken gespecialiseerde tekstbureau DV Mediajournalistiek op.

In de beginfase leverde hij bijdragen aan AVProf, een magazine over professioneel beeld en geluid en was hij omroepcorrespondent voor De Journalist, het vakblad van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Andere opdrachtgevers waren het Veronica Blad, de Haagse Courant, de VNU-Dagbladengroep, het Britse omroepvakblad Television Business International (TBI) en het Amerikaanse magazine World Broadcast News (WBN). 

Na de uitbreiding met twee journalisten in vaste dienst en een groep freelancers, leverde het tekstbureau geruime tijd artikelen in opdracht van de radio- en tv-redactie van het Algemeen Dagblad.

Na de toevoeging van een PR-tak, veranderde de bedrijfsnaam in DV Media en werd de klantenkring uitgebreid met onder andere NOS, AVRO, IKON, KRO, TROS, VARA, RTL, Staatsloterij en Foster Parents Plan.

In die periode verzorgde DV Media ook de jaarlijkse omroepbijlage van De Telegraaf.

Vanaf de oprichting van Broadcast Magazine hebben de DV Media-journalisten meegewerkt aan de redactionele invulling van dit omroepvakblad. Als interim-hoofdredacteur voerde Versteeg een journalistieke re-styling door. 

Voor het stemmenbureau Multi-Voice verzorgde DV Media 15 jaar lang de public relations. Samen met Multi-Voice-directeur Cees Manintveld verzorgde Versteeg workshops van het stemmen-opleidingsinstituut Qletz.

Voor auteursrechtenorganisatie Videma ontwikkelde DV Media een corporate magazine, waarvoor ook tien jaar lang de tekstproductie werd verzorgd.

In opdracht van uitgeverij Pressure Media werkte DV Media mee aan de opzet van het vakblad Keuken & Design. De eerste jaren fungeerde Versteeg ook als hoofdredacteur. 

Voor dezelfde uitgeverij schrijft hij maandelijks artikelen voor het vakblad Elektro Retail Magazine (ERM).

Reizen langs Rivieren

In 2010 ontwikkelde Versteeg het online inspiratiemagazine Reizen langs Rivieren. Dit magazine wordt geproduceerd en uitgegeven door DICKVMEDIA PRODUCTIES

Boeken

Dick Versteeg schrijft ook boeken. 

In opdracht van John de Mol volgde hij achter de schermen de opbouw van de televisiezender Talpa en schreef het boek Talpa – de geboorte van een avontuur. 

Naar aanleiding van de tv-documentaire Begin van een nieuw tijdperk, waarin producent Rob Hof gezinnen in vier continenten volgde, maakte Versteeg achtergrondreportages voor het gelijknamige boek, dat werd uitgegeven door de omroeporganisatie IKON.

In opdracht van de NOS schreef hij de tekst voor het boek Kunst bij de publieke omroep.