Rocky Mountaineer: ultieme verwennerij

Reizen met de Rocky Mountaineer wordt omgeven door superlatieven.

Zowel de kwalificatie ‘The best train experience in the world’ als de aanbeveling ‘one of the things you have to do before you die‘ zijn opgetekend door de meest verwende reisjournalisten ter wereld.

En dat maakt extra nieuwsgierig.

Omdat één van de trajecten van de Canadese Rocky Mountaineer voor een groot deel langs de Fraser River en de Thompson River loopt, stapte het reportageteam van Reizen langs Rivieren aan boord en ontdekte tijdens de tweedaagse treinreis ‘First passage to the West’ dat de lovende recensies geen spoortje van overdrijving bevatten.

Om niets te missen van het spectaculaire uitzicht rijden alle treinen uitsluitend bij daglicht. Tijdens de 2-daagse reizen wordt overnacht in hotels in Kamloops of Quesnel. 

Drie service-niveaus

De Rocky Mountaineer heeft drie service-niveaus: Redleaf, Silverleaf en Goldleaf.

De Gold Leaf-klasse biedt topniveau op alle fronten. Deze rijtuigen zijn uitgerust met panorama-ramen en hebben toegang tot een open balkon, dat veelvuldig wordt gebruikt door fotograferende en filmende reizigers. 

Dubbeldeks

In de dubbeldeksrijtuigen worden ontbijt en lunch geserveerd in het restaurant en in het daarboven gesitueerde panorama-gedeelte kan onbeperkt worden genoten van een uitgebreid assortiment drankjes en hapjes.   

De periode tussen het inchecken op het station van Calgary tot aan het twee dagen later uitstappen in Vancouver wordt gekenmerkt door verwennerij van het hoogst denkbare niveau.                                                                                                         

De Rocky Mountaineer rijdt geruime tijd langs de Fraser River
Urenlang glijdt de trein langs de Thompson River
Een deel van het gebergte langs de Thompson River is ooit bedekt geweest door gletsjers. Op de hellingen zijn de contouren daarvan nog duidelijk zichtbaar. Het warme en droge klimaat in deze regio staat nauwelijks begroeiing toe.
Nabij Lytton mondt de Thompson River uit in de Fraser River
De Fraser River is een paradijs voor rafters
Aankomst in Vancouver

Lees ook: Fraser River thuisbasis van miljoenen zalmen