Luxe en avontuur langs de Nijl in Oeganda

Wie langs de Nijl in Oeganda reist, kan onmogelijk om een bezoek aan Murchison Falls National Park heen. Dit omvangrijke savannelandschap wordt doorsneden door de rivier en biedt onderkomen aan grote kudden antilopen en buffels, olifanten, giraffen en zelfs leeuwen en luipaarden. 

De Nijl zelf is hier het spectaculaire decor, waarin vooral nijlpaarden en reusachtige krokodillen nadrukkelijk aanwezig zijn. Het is ook een paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 450 verschillende soorten die dichtbij de oevers van de rivier leven.

Paraa Safari Lodge perfecte uitvalsbasis voor safari’s

Om van dit alles ten volle te kunnen genieten, moet minimaal enkele dagen worden uitgetrokken. Paraa Safari Lodge is één van de uitstekende accommodaties voor een meerdaags verblijf. Niet alleen vanwege de prachtige ligging langs de Nijl, maar ook omdat deze locatie een ideale combinatie biedt van comfort en avontuur. 

Een verblijf in Paraa Safari Lodge betekent een perfecte uitvalsbasis voor allerlei soorten safari’s. Ons reportageteam trekt in een safari-jeep dwars door de savanne en komt oog in oog te staan met uiteenlopende soorten wild, zoals giraffen, buffels en antilopen. Ook de bootsafari biedt opwindende confrontaties met drinkende olifanten, reusachtige krokodillen en honderden nijlpaarden die de verdediging van hun territorium uiterst serieus nemen. 

Een bezoek aan de Murchison-waterval is een gegarandeerd hoogtepunt. Tijdens het traject van de Nijlbron in het Victoriameer tot Lake Albert wordt de wild stromende rivier hier in een vernauwing van zes meter gedwongen, waarna het water 43 meter omlaag stort.

Een verblijf in Paraa Safari Lodge biedt luxe op alle fronten. De kamers zijn uitstekend uitgerust (42 standaard, 10 luxe met airco, 2 suites and 1 ‘Queens cottage’) en hebben op de eerste verdieping uitzicht op de Nijl. Het zwembad met bar en de terrassen bieden ongedwongen ontspanning en het voedsel is van hoge kwaliteit.

Paraa Safari Lodge is onderdeel van Marasa Africa, dat als één van de grootste bedrijven van Oost-Afrika, werkgelegenheid biedt aan 10.000 mensen. 

De bij Marasa aangesloten lodges onderscheiden zich door hun uitgekiende ligging in wildparken en hoge mate van comfort. Marasa Africa is actief in Oeganda en Kenia in Uganda. 

Voor meer informatie over de accommodaties: www.marasa.net

Voor uitgebreide informatie over een verblijf in Paraa Safari Lodge: www.paraalodge.com

Langste rivier van de wereld