Culinair genieten langs rivier de Eem

Eén van de hotspots aan de rivier De Eem is Restaurant & Rederij Eemlust in Baarn, met fraai gelegen terras pal aan het water en met een goede en betaalbare keuken.

Eemlust is bereikbaar per boot, auto, fiets of lopend vanuit Baarn voor riviervolgers die per openbaar vervoer reizen.

Culinair genieten langs de Eem

Eemlust wordt sinds 2007 geleid door de horecafamilie Demmers. Moeder en drie zoons werken allen in het bedrijf. En met succes. Het predikaat ‘Beste Terras van Nederland’ werd in 2012 toegekend door het vakblad Misset Horeca en de landelijke krant AD betitelde Eemlust twee jaar lang als beste regionale terras.
Achter de coulissen wordt goed werk geleverd in de keuken, te vergelijken met het niveau Bib Gourmand (Michelin). 

De kok werkt met lokale producenten, Nederlandse groenten, veel seizoensproducten en alles huisgemaakt. 

De menukaart wordt viermaal per jaar aangepast. Traditionele lunchgerechten blijven daarop een vaste waarde, inclusief de Van Dobben rundvleeskroketten, dus voor ieder budget wat wils. 

Omdat diverse fraaie routes Eemlust kruisen, wordt het etablissement veelvuldig bezocht door fietsers en wandelaars, maar ook recreatieve vaarders leggen hier graag aan.

Behalve het direct aan het water gesitueerde terras biedt Eemlust ook een representatieve dinersetting in het restaurant met zo’n 75 stoelen. Het restaurant kan groepen verwerken tot zo’n honderd gasten, met buffetprijzen van € 28,50 tot € 35,- per persoon, en € 45,- inclusief drankjes. Eemlust is zeven dagen per week geopend.

 Party-schip

Diverse bedrijven en reisbureaus hebben al gewerkt met Eemlust voor bedrijfsuitjes, bedrijfspresentaties en incentives. Rederij Eemlust heeft de beschikking over een eigen party-schip dat niet alleen geschikt is voor privéfeestjes, maar ook regelmatig wordt verhuurd voor bedrijfspresentaties. 

Met De Amer wordt gekoerst op de Eem, tot Amersfoort of richting Gooimeer. Zo’n vaartocht is in Amersfoort te combineren met een museumbezoek. 

Bedrijven die opereren vanuit Amersfoort kunnen zich met dit schip ook laten afhalen voor een riviertocht. Richting Gooimeer kan men een bezoek brengen aan Spakenburg met zijn botterhaven of aanleggen in Huizen, waar zich ook het aan een jachthaven gelegen Newport Hotel bevindt.

Op het benedendek is zitruimte voor 45 personen in een traditionele scheepssetting. Bij mooi weer biedt het bovendek een fraai uitzicht.

Projectie en geluidsversterking kunnen worden geregeld en voor de catering door restaurant Eemlust kan men variëren van een eenvoudige lunch tot een mooi opgezet buffet.

Verdere informatie: www.restauranteemlust.nl